Bøjning med kantpresse som nøglen til optimering

Start med rørbukning

Som du ved (eller ikke ved), beskæftiger vi os med rørbukkeværktøjer til CNC-rørbukkemaskiner og rådgivning om rørfremstilling. Og vi mener, at det første gratis råd, vi kan give, er, at kunden skal forstå den maskine eller det udstyr, han har brug for, og omfanget af investeringerne. Hvorfor er det vigtigt? Han har en lille produktion eller et lille værksted og vil sende en anmodning om en tegning til en CNC-rørbukker. Han kan få et tilbud, men han vil aldrig få investeringen i maskinen igen, så denne anmodning er ubrugelig for maskinproducenten og kunden selv. Desuden kan du ikke forestille dig, hvor kvalificeret verden af manuel rørbukning er, så hvis vi taler om bare nogle få stykker, kan folk gøre det på en meget simpel maskine. Selv hvis det er en hård bøjning, er der mange løsninger som sandfyldning, udglødning af røret med flamme under bøjningen og andre teknikker. Så det er vigtigt for alle at fortælle kunden, hvor han skal gå hen, og jeg tror, vi kan anbefale ham nogle italienske varemærker helt gratis.

Den næste historie – selv med maskinerne er der mange muligheder fra dornløse enkeltbukkemaskiner til komplette CNC-bukkemaskiner. Og prisklassen kan være fra 5000 til 500.000 EUR eller mere. Og som vi sagde, afhænger alt af kundens anvendelse og den produktivitet, han ønsker, til de endelige deles geometri og gentagelsesnøjagtighed. Desuden skal kunden regne med, at nogle dele sandsynligvis er nemmere at fremstille et andet sted end at købe maskinen.

Rørbukning – er den specielle og professionelt kontrollerede proces, hvor rør deformeres og bøjes til den ønskede radius og vinkel. Bøjede rør eller rørledninger bruges i mange forskellige applikationer fra simple skinner til komplicerede flyrørsamlinger. Bøjning af rør foretages med forskellige typer værktøj og specialudstyr og værktøjsmaskiner, lige fra praktiske enheder til små kobberrør til de store bukkemaskiner til bøjning af rør til skibsbygning eller energiindustrien.

Lad os sige, at det for kunden også er vigtigt at forstå niveauet for hans anmodning. Hvis han ønsker at bukke et rør på 200 mm, vil diskussionen om maskinen alligevel dreje sig om flere hundrede tusinde euro. Selv fremstilling af disse dele i små mængder kan være meget dyrt med en induktionsbukker, men med koldbukning kræver det også meget dyrt bukkeværktøj. Nogle gange forstår kunden ikke disse grundlæggende ting, og det medfører ekstra, nytteløst arbejde fra mange sider, når de beder om et tilbud. Og hvis vi taler om produktion, bør planlægningen ikke bare være aktiv, men strække sig over flere år, så man forstår det reelle flow af investeringer og mulighederne for afkast.

Det næste gratis råd fra os er, at enhver applikation til rørbukning bør være mere universel, og det betyder, at man skal lave så få forskellige radier som muligt eller ikke efterlade mere end én bukkeradius til emnet. Det kan spare mange penge – hvert bukkeværktøj er unikt – det betyder, at det er lavet til dit rør og dine størrelser. Investeringer i værktøj bør være store, og hvor det er muligt at ensrette røret (enkle dele som rør til møbler, skinner, håndtag osv.), bør ingeniøren gøre det.

Vores erfaring er, at baseret på applikationen kan vi fra starten fortælle, hvilke teknologier kunden har brug for (i det mindste hvordan det gøres i den virkelige produktion). Det kan spare tid og desuden gøre vores rådgivning mere solid og værdifuld.

Hvad er grunden til at tage ekstern rådgivning? Lad os sige, at rørbukning er en selvstændig proces, og at den ikke ligner andre produktionsprocesser særlig meget. For at involvere fra begyndelsen er det nødvendigt at give din ingeniør mere komplet anden viden og desuden at studere det aktuelle marked. I mellemtiden er det nødvendigt at tage en masse ting i betragtning og desuden at undersøge, hvordan man skal handle – at søge efter udstyr til dit design af dele eller at tilpasse designet til det nye mulige udstyr. Sammen med rørbukningen er der en masse yderligere processer fra skæring til maling og mærkning. I forbindelse med seriøse anvendelser som f.eks. rør til rumfart, bilindustrien eller standard højtrykshydraulik kan vi desuden anbefale løsninger, der er baseret på de aktuelle produktionsstandarder i verden.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bøjning med kantpresse som nøglen til optimering